«Революція Гідності, охрещена кров’ю»

Споконвіків українці боронили свою волю, незалежність, прагнення до свободи. Скільки довелось пройти шляху у боротьбі із ворогами козацької доби, із царським режимом Росії, фашистськими окупантами-гітлерівцями. Але вистояли, вибороли свободу! Ціною власних життів…
У листопаді 2013 року Україна стояла перед важливим історичним кроком −  стати незалежною Європейською державою. Але колишня влада злякалась цього.  Корупція, мільярдні грошові зв’язки із Російським Кремлем стали перепоною до європейського вибору. Підписання історичного документу
було цинічно зірвано.
Українська молодь, студенти, школярі вийшли на Майдан, вибираючи та відстоюючи свою гідність, право стати європейською державою. В їх руках були лише прапори України та Євросоюзу, а в очах – надія та віра у майбутнє.
21.11.2019 в ЗОШ №1 (вул. Довга, 37) працівники бібліотеки-філії №2 (Карпатська, 14) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели День скорботи «Революція Гідності, охрещена кров’ю»

Метою заходу є вшанувати пам’ять героїв Небесної сотні та воїнів, що загинули під час бойових дій в зоні АТО на Донбасі. Прищеплювати любов до Батьківщини, виховувати патріотичну свідомість, розвивати бажання стати гідними громадянами України. Великою ціною ми платимо за свободу і гідність.

Бібліотекар згадала героїв Небесної Сотні: Гурик Роман, Дідич Сергій, Дмитрів Ігор, Калиняк Богдан, Костишин Михайло, Ткачук Ігор, Шеремет Василь, які віддали своє життя за наше майбутнє. А також передавали свічку пам’яті із рук в руки.
Ці люди – справжні герої. Вони завше будуть в наших серцях. По країні уже з’являються перші вулиці та площі, названі на честь героїв Майдану, загиблих воїнів. Хай палають свічки пам’яті про загиблих воїнів АТО та героїв «Небесної Сотні» у наших серцях.

Відповідальна за проведення Дяків Р. Б.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top