Психологічний урок Міжособистісні відносини в шкільному колективі

У своїй діяльності бібліотеки Івано-Франківської МЦБС тісно співпрацюють з школами міста, беруть активну участь у вихованні підростаючого покоління. Вони постійно відслідковують, моніторять проблеми, які є найбільш актуальними в учнівських колективах.

08.02.2018р. о 14.00 працівники читального залу ЦБ МЦБС Департаменту культури міської ради провели психологічний урок для учнів 6-х класів Івано-Франківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 (Південний бульвар,24) «Міжособистісні відносини в шкільному колективі».

Дуже популярною і креативною формою роботи на сьогодні є тренінг. Цікаво, оригінально, доступно викладена інформація, підкріплення матеріалу практичними завданнями краще сприймається і засвоюється дітьми. Саме тому елементи тренінгу були використані у проведенні психологічного уроку.

На початку заходу бібліотекар читального залу Ірина Тарновецька-Мороз висвітлила проблему, проаналізувала серйозні конфлікти з негативними наслідками в шкільних колективах, наголосила на необхідності відповідної роз’яснювальної роботи та попередження таких ситуацій. Фахівець з проведення креативних психологічних тренінгів, представник асоціації музико терапевтів України Шукшина Ілона Ігорівна яскраво та самобутньо провела заняття у формі діалогу. Їй вдалося зацікавити учнів, залучити дітей до активного спілкування та обміну думками. Діти відверто обговорювали проблеми, що виникають під час спілкування та в процесі навчання. Вдало використовуючи мультимедійні засоби та практичні завдання в ігровій формі, Ілона Ігорівна закріпила основні позитивні навички міжособистісного спілкування.
Тематична викладка літератури «Ти і я: проблеми спілкування» зацікавила учнів та педагогів.

Відповідальна за проведення психологічного уроку бібліотекар читального залу Ірина Тарновецька-Мороз.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top