Психологічний тренінг “Куріння чи здоров’я — обирайте самі”

15.11.2018 о 15:00 працівники абонементу ЦБ (вул. К. Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провели психологічний тренінг “Куріння чи здоров’я — обирайте самі”, який проходив в ЗОШ № 4 та в бібліотеці. Змістом тренінгу було обговорення питань відношення людей до куріння. Розпочавши тренінг, бібліотекар інформувала, що щорічно третього четверга листопада-місяця міжнародна громадськість відзначає день відмови від куріння. Метою Дня відмови від паління є активні дії по сприянню у зниженні поширення шкідливої тютюнової залежності. Це включає в себе боротьбу проти тютюнопаління в усіх прошарках суспільства. Деякі люди не усвідомлюють всієї тяжкості наслідків від вживання тютюну для свого здоров’я і здоров’я своїх дітей. У більшості випадків це є результатом відсутності переконливої інформації з даної теми. Бібліотекар зауважила, що куріння є третім чинником ризику виникнення інсульту та інфаркту, а також першим чинником розвитку раку легенів та інформувала, що щороку в Україні внаслідок куріння помирає 120-140 тис. осіб. На жаль, за рівнем поширення куріння Україна посідає сьоме місце з кінця серед 132 країн світу. У нас палять 67% чоловіків і 20% жінок. Бібліотекар підкреслила, що широке інформування суспільства про шкідливий і згубний вплив тютюну на здоров’я курця і оточуючих його людей здатне позитивно вплинути на самосвідомість безлічі курців.

Для користувачів були підготовлені імпровізовані цигарки з цитатами відомих людей про куріння, наприклад:

  • “Куріння – це звичка, огидна для зору, нестерпна для нюху, шкідлива для мозку, небезпечна для легенів”(Якоб І, король Великобританії, 1604 р.)
  • “Якщо нацистам потрібна була газова камера, то курцям досить сигарети, щоб убити людину “(Костянтин Мадей);
  • “Куріння – це забавка для дурнів” (Й. В. Гете, “Фауст”) та інші.

Наприкінці тренінгу бібліотекарі провели акцію, якою закликали поміняти цигарки на цукерки, при цьому вони роздавали листівки-пам’ятки “Зроби свій вибір”

Тож пам’ятайте, безпечного рівня впливу тютюнового диму не існує! Вдихання вторинного тютюнового диму (пасивне куріння) завдає такої ж шкоди здоров’ю, як і безпосереднє вживання тютюну в будь-якій формі.

Пам’ятайте! Куріння тютюну (як звичайних сигарет, так і кальяну) викликає психологічну і фізичну залежність і призводить до непоправних негативних наслідків для організму. Усвідомлення шкоди тютюну є дієвою мотивацією, що допомагає подолати тягу!
Зробіть свій вибір! Відмовтеся від куріння раз і назавжди, і Ви збережете своє здоров’я, здоров’я своїх дітей і оточуючих!

Захід підготовлений для широкого кола користувачів.

Відповідальна Данилів Л.В. Відповідальна за випуск листівки-пам’ятки “Зроби свій вибір” Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top