Прес-досьє “Вінець королівства Данила Галицького: загадки, факти, дослідження”

Screenshot_219 липня о 13.00  працівники бібліотеки-філії №5 підготували прес-досьє “Вінець королівства Данила Галицького: загадки, факти, дослідження” з нагоди 815 річниці коронації Данила Галицького.

До уваги читачів  були надані статті із періодичних видань: “Галичина”, “День”, “Урядовий кур’єр”, “Експрес”, “Нова зоря”, “Історія плюс” та ін. У них можна було знайти відповіді на такі запитання:

  • Чому Данило Галицький двічі відмовлявся від корони?
  • Які привілеї були надані Галицько-Волинському князівству, коли його правитель здобув найвище визнання у католицькому світі?
  • Та чи відомо, де сьогодні знаходиться справжня корона  Данила Галицького?

Історія коронації галицького князя – складна і велична, як і вся історія нашого народу, вона вимагає гідного всенародного пошанування та детального дослідження. Тривалий період цю сторінку в нашому державотворенні принижували або й не визнавали, тому сьогодні ми повинні відновити історичну справедливість. Пишаймося тим що 815 років тому Галицько-Волинське князівство було визнано на найвищому політичному рівні та пам’ятаймо видатного українського діяча –  короля Данила Галицького.

Відповідальна за проведення Козак – Дидич М. В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top