Презентація шостого випуску мілітарного видання «НАЦІОНАЛЬНА ОБОРОНА»

9 жовтня 2018 року о 14:15 год., напередодні відзначення Дня Захисника України, працівники абонементу ЦБ (вул. К. Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради радо приймали гостей – представників Івано-Франківської обласної організації “Національний корпус” (голова – Сивачук Сергій Олексійович), які завітали не з пустими руками, а з великою кількістю примірників шостого номера мілітарного видання “Національна оборона”.

Презентуючи журнал, п. Сергій розповів, що у вересневому випуску – ще більше захопливих інтерв‘ю та цікавих матеріалів. Тут ви знайдете історію створення компанії індивідуального бронезахисту «Українська Броня». Героями рубрики про захисників стали командир роти снайперів 36-ї бригади морської піхоти з позивним Татарин та начальник Управління патрульної поліції Донецької області Михайло Вершинін. Один із засновників «Народного Тилу», відомий громадський діяч та блогер Роман Сініцин поділився секретом популярності своєї Facebook-сторінки та розказав про буремне життя військового волонтера. Крім цього, у шостому випуску «Національної оборони» ви знайдете матеріал, присвячений воєнній кінокартині «Черкаси», екіпаж якого в момент захоплення Криму росіянами у 2014 році відчайдушно протистояв окупанту. Однією з тем випуску став огляд найпопулярніших безпілотних авіаційних комплексів, які застосовуються українською армією та найбільш задіяні в повітряній розвідці в зоні ООС на Донбасі.

Учасниками презентації були користувачі бібліотеки та представники молодіжної організації “Юнацький Корпус” (голова – Світлана Ровенчук).

Приймаючи в подарунок осінній номер журналу “Національна оборона”, бібліотекар підкреслила, що уже стало доброю традицією проводити спільні з “Національним корпусом” презентації, і нагадала, що це вже 6-й номер даного журналу, подарованого бібліотеці (№1, №2, №3, №4 презентували під час святкування Дня Героїв, а №5 з нагоди 4-ї річниці визволення Маріуполя). Дуже важливо, щоб молодь знала, які великі справи творять реальні люди, і яких зусиль вони докладають заради мирного майбутнього нашої країни. Саме це видання розповідає, ким є захисники України, яку ціну вони платять, виконуючи свій обов’язок.

Представляючи журнал користувачам, бібліотекар охарактеризувала його структуру, запропонувавши переглянути рубрики: хроніки війни; вони захищають Україну; медицина; новинки озброєння; перспективні розробки; холодна зброя; ветерани; волонтери; культурний фронт. На його сторінках викладена історична правда подій на Донбасі з уст її очевидців – воїнів та волонтерів. Читаєш журнал, ніби слухаєш про пережите кожним із героїв. Це розповіді про важку солдатську роботу, це щемливі історії про те, як війна калічить долі людські. Герої публікацій в журналі надихають і виховують, вони вселяють віру в незламність українського народу. Бібліотекар нагадала, що прочитати друкований примірник нового випуску журналу «Національна оборона» може кожен охочий завітавши на абонемент ЦБ, читальний зал ЦБ чи в будь-яку бібліотеку філію МЦБС.

Читайте журнал “Національна оборона” і пам’ятайте, що там історії реальних людей.

Через те, що захід проходив напередодні відзначення Дня створення УПА та Дня Українського козацтва, бібліотекар запропонувала юним патріотам також перегляд виставки та книг в бібліобарі по даній темі.

Яскравим доповненням до презентації стала оформлена працівниками абонементу ЦБ бібліовітрина з різними номерами журналу та світлинами бійців батальйону “Азов” (наданими “Національним Корпусом”

Захід проведений для широкого кола користувачів бібліотеки.

Відповідальна за проведення – Кирста О.М.
Фото – Артур Ботюк.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top