Презентація фотогалереї робіт Мар’яни Сурмачевської “І час зупиниться на мить”

12 липня 2018 року о 16:00 працівники абонементу ЦБ (вул.К.Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради запропонували користувачам бібліотеки та жителям міста перегляд фотогалереї робіт івано-франківського фотохудожника Мар’яни Сурмачевської “І час зупиниться на мить”, присвячений Міжнародному дню фотографа.

Мета проведення даного заходу – заохотити до читання через незвичні форми роботи, створити комфортне бібліотечно-інформаційне середовище для творчого розвитку особистості, сприяти у реалізації творчих задумів талановитих краян та популяризації їх творчості, а також звернути увагу на непросту працю фотографів та фотожурналістів, які з власної доброї волі висвітлюють проведення масових заходів в бібліотеці.



Адже в більшості випадків ви навіть не знаєте і не помічаєте їх. На щастя, світ повний людей, які готові зробити все, щоб якнайкраще висвітлити нашу роботу і донести її увазі пересічного іванофранківця. Як фотографи, вони присвячують свій час і всі свої навички, щоб захопити самі чудові моменти і зберегти їх у світлинах разом зі своїми емоціями, спогадами та настроєм. Тож вітаємо з днем фотографа Тараса Волошина (“Галицький Кореспондент”), Володимира Боднарука (ІF ROCK), Олександра Фітяка, Зорю Рей і звичайно ж Мар’яну Сурмачевську, яка в цей день презентувала в бібліотеці свої авторські роботи та проекти. А їх у неї чимало!!! Мар’яна відома вже користувачам бібліотеки за попередніми заходами:

– виставка фоторобіт “Портрет, як відображення внутрішнього світу людини” (08.10.2017);
– екофоторепортаж “Ця красива блакитна планета: природа очима фотографа” (05.02.2018);
– фотовиставка-реквієм “Несе Чорнобильська мати ЦЮ планету… ЦЕ хворе дитя…” (21.04-28.04.2018).

І ось знову надзвичайно атмосферний захід. Неповторні миті зафіксовані фотохудожником Мар’яною Сурмачевською визвали непідкупні справжні емоції присутніх. Авторка познайомила користувачів із добіркою фотографій з життя, на яких зображено сьогодення. Природа, діти, фестивальна молодь, люди золотого віку… – герої творчих здобутків фотомайстра. Глибокі фотороботи та високохудожні мистецькі проекти приковували увагу: “Квінтесенція краси, сили, життя” (про успішних жінок із інвалідністю, презентованого раніше 03.03 2018 року в Бастіоні і представленого тепер в бібліотеці); ”Зіркові перевтілення неАкторів” (ідея виникнення проекту – розкриття внутрішнього світу простих людей через образи знаменитостей на які вони схожі).

Присутні мали змогу не лише познайомитись зі світлинами, а й почути щирі відповіді на непрості запитання ведучої, поспілкуватись з фотомитцем, попасти в світ неповторної авторської поезії п. Мар’яни. Поетичним словом вітали автора фотогалереї і колеги по перу: Іванка Юрків, Богдан Кирста, читаючи свої вірші. Присутня на заході представник Департаменту культури міської ради Валентина Часник також привітала фотохудожника чутливими словами Ліни Костенко. Власник студії декору та фотографії ”Апостроф” Тарас Шевченко розповів присутнім про спільну працю з п. Мар’яною в студії, а голова Всеукраїнського молодіжного громадського об’єднання ”Фундація регіональних ініціатив (ФРІ) Діма Басенюк поділився спогадами про часи, коли був моделлю для фоторобіт М. Сурмачевської. Олександр Фітяк, який часто разом із п. Мар’яною веде фоторепортаж бібліотечних заходів, отримав на пам’ять авторський фотопортрет. Прийшли підтримати свою творчу дочку і батьки та сестра з чоловіком із США та маленька Вероніка, названа на честь святої Вероніки, яка вважається покровителькою фотографії.

Емоції, емоції, емоції!!! Незабутні емоції залишились в душі кожного, хто був на заході і кожен крім того, що поспілкувався з творчою особистістю, дізнавсь для себе щось нове й цікаве.(А для тих, хто не зміг відвідати презентацію фотогалереї повідомляємо, що вона буде представлена до 20.07.2018)
Тож до нових творчих зустрічей в бібліотеці, а Мар’яні Сурмачевській, як і іншим фотографам присутнім на заході – творчого натхнення, цікавих ідей та нових проектів, вдячних клієнтів та публічного визнання! Нехай фотографії знайдуть своє відображення в яскравих фотоальбомах, нехай творчість переважає над зароблянням грошей, а робочий процес нехай приносить лише радість та задоволення нам та нашим користувачам.

Захід організований в рамках проведення обласного ярмарку бібліосервісу “Бібліотека – платформа для самореалізації, PR для громади”.
Відповідальна за організацію та проведення – завідувач відділу обслуговування ЦБ Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top