Презентація книги Володимира Дяченка “Хмаринко моя неповторна”

20.12.2017 р. в читальному залі ЦБ (вул. П. Орплика, 5) відбулася презентація книги Володимира Дяченка “Хмаринко моя неповторна”.

Коли з друку виходить нова книга, на неї звертають увагу критики, письменники, читачі, бібліотекарі… Книгу оцінюють з ідейно-художньої позиції, актуальності тощо. В даному випадку маємо моральне право відійти від канонічного аналізу та сприйняття книги.  

Це книга – персоналія, книга – спогад, книга однієї долі,  присвячена майстру спорту з акробатики, чемпіону України – Вірі Іванівні Дяченко, яка виховала цілу плеяду молодих спортсменів. Непросте дитинство, піднесення і випробування, насичена спортивна кар’єра, родина і виховання двох синів – все це випало на долю цієї тендітної жінки.

Автор книги –  її чоловік Дяченко Володимир Іванович, теж професійний спортсмен, вірний друг, однодумець, насправді віддана людина.  Разом вони пройшли крізь усе  життя.

Програма презентації була насичена і цікава. У вступному слові провідний бібліотекар читального залу Світлана Балабан зауважила: “Зберегти пам’ять про людину, яка відійшла у вічність – це надзвичайно важливо не лише для родини, а й для суспільства загалом. Ця книга особлива, дуже зворушлива і до певної міри інтимна, написана без перебільшення серцем, бо в кожному рядку, у кожному слові відчувається безмежна любов автора і чоловіка. В ній незримо присутня і гіркота втрати, яку ніяк не лікує час…” Звучали уривки з книги, вірші-посвяти та пісні автора книги. Багато друзів, знайомих, спортсменів-вихованців Віри Іванівни прийшли, щоб віддати щиру шану цій людині. Зокрема Світлана Пілецька  читала авторські поезії, присвячені Вірі Іванівні, захоплено розповідала про чудову родину Дяченків.

Зі сльозами на очах згадував про дружину Володимир Іванович, зворушливо читав поезії та уривки з книги.  Щороку проводяться турніри зі спортивної гімнастики пам’яті майстра спорту  з акробатики В. І. Дяченко. Завдяки Володимиру Івановичу виготовлено комплект авторської продукції: медалі, грамоти, листівки, футболки, якими нагороджуються переможці. Він свято береже пам’ять про дружину.

Присутні ділилися враженнями про книгу, пролунали щемливі спогади та епізоди із життя спортсменки. Також звучали слова щирої вдячності та захоплення жертовністю Володимира Івановича. Вразила всіх його авторська мультимедійна презентація, присвячена героїні –  Вірі Іванівні Дяченко. Всім гостям презентації автор подарував книги з побажаннями та автографом, а також передав по одному екземпляру книги в кожну філію нашої системи.

Модератор презентації –   провідний бібліотекар читального залу Світлана Балабан.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top