Презентація дебютної поетичної збірки Назара Розлуцького «Прочани»

8 грудня о 15:00 у приміщенні читального залу Центральної міської бібліотеки (Пилипа Орлика,5), за організації абонементу ЦБ (вул. К. Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради  відбулася презентація дебютної поетичної збірки Назара Розлуцького «Прочани».

Розпочавши презентацію, бібліотекар  коротко познайомила присутніх з автором:

Назар Розлуцький – івано-франківський поет, історик, в даний час проживає та працює в Києві: музейний працівник, організатор численних культурних заходів, блогер, а також учасник сьогоднішньої неоголошеної російсько-української війни. Мобілізований  5- ї хвилі, служив у 55- й окремій артилерійській бригаді – спочатку заряджаючим, а згодом командиром відділення управління. В зоні проведення АТО перебував з липня 2015 по червень 2016 р.р. Про життя по той бік військових барикад написав у своїй першій прозовій книзі  – “Нотатник мобілізованого”. 

Після звільнення у запас переїхав до Києва, поміняв    Івано-Франківський обласний музей Визвольної боротьби  на  музей української діаспори в Києві, де працює  науковим співробітником, одружився, серед його захоплень значне місце займають мандрівки.

У новій поетичній збірці «Прочани» п. Назар постає як надзвичайно глибокий поет, який намагається крізь призму своїх абсолютно різних за змістом і тематикою віршів розкрити образ людини-прочанина, людини-подорожнього, який мандрує світом і носить увесь світ у  собі”. Книга побачила світ в одному з київських видавництв і була видана цьогоріч за фінансової підтримки Президента України, як грант молодим письменникам. Що увійшло в цю збірку? : воєнні вірші-проза, епічні балади, філософська притча, трохи любовної лірики та цілий жмут урбаністичних і пейзажних замальовок. Саме  таке поетичне різнобарв’я і представив на суд слухачам автор презентації. Можливо, деякі з цих поезій сподобались присутнім більше, а деякі менше, та вірші говорили самі за себе, і кожен зміг оцінити творчість Назара Розлуцького на свій розсуд.

 Презентація проходила в неймовірно затишній атмосфері, адже більшість людей, які прийшли на поетичну імпрезу, давно знаються з Назаром Розлуцьким і шанують його творчість. Учасники презентації слухали вірші у авторському виконанні, спілкувалися з паном Назаром, ставили йому запитання та ділилися власними враженнями від його творчості.

 З вітальним словом виступила  професор Прикарпатського Національного університету ім. В. Стефаника – Ганна Карась, яка не тільки привітала автора з Днем збройних сил України, а й високо оцінила його як громадянську позицію історика (за фахом і науковим ступенем), так і поета. Підкресливши , що у віршах Назара пульсує воєнна тема (адже він пройшов  АТО), пані Ганна прочитала вірш, “ Коли впаду я , оросивши кров’ю … “. Вірш визвав переживання, біль і сльози присутньої на заході мами Назара – п. Дарії, яка призналася, що не могла не то, що читати даного вірша , поки Назар захищав Україну, а й просто навіть відкривати цей текст.

Учасники заходу  відмітили також щемну лірику автора (адже він живе, кохає  і мріє…) та побажали Назару видати спільну книгу в співавторстві з дружиною Златою Біневич.

До слова, Назар протягом багатьох років був учасником бібліотечного молодіжного творчого проекту “Бібліотечник” реалізованого відділом обслуговування ЦМБ Івано-Франківської МЦБС.

В кінці презентації,

Захід проведений для широкого кола користувачів, відповідальна – завідувачка відділу обслуговування ЦМБ  Кирста Ольга Михайлівна.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top