“Право чи етикет: двобій чи гармонія”

“Ніщо не коштує нам так дешево і

не цінується так дорого, як ввічливість”

М. Сервантес

16 листопада 2017 р. о 15:00 в ЗШ № 4 м. Івано-Франківська (вул. Південний бульвар, 24) відбулося чергове засідання молодіжного дискусійного правового клубу “Діалог” –Право чи етикет: двобій чи гармонія”, присвячене Міжнародному дню толерантності. Засідання проведено у співпраці з вчителем курсу “Основи здоров’я”, класним керівником 9-Б класу Світланою Олександрівною Приймак.

Валентина Часник, бібліотекар читального залу ЦБ, керівник правового клубу “Діалог” зауважила: “Важливість етикету для кожної сучасної людини стала результатом розвитку й вдосконалення людських стосунків протягом багатьох століть. Неможливо уявити суспільні відносини і без правового регулювання стосунків. Це дві вагомі, взаємопов’язані складові, необхідні для гармонійного співіснування в соціумі”.

Виділяючи спільні й відмінні риси між правом і мораллю, вона відмітила: “Живучи в суспільстві, всі ми повинні дотримуватись законів державних і, звичайно ж, не забувати про закони духовні. Добро, людяність, щирість, повага – моральні цінності, якими в своїй професійній діяльності керуються і вчителі, і бібліотекарі, і юристи”.

Учасники засідання, моделюючи різноманітні правові й моральні ситуації, крок за кроком дійшли висновку, що в сучасному суспільстві в двобої “етикет-право” переможців бути не може.

Для старшокласників Валентина Часник презентувала фахову літературу, представлену на однойменній бібліотечній виставці “Право чи етикет: двобій чи гармонія”.

Засідання клубу організувала бібліотекар читального залу ЦБ Часник Валентина, фото – Шегда Майя.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top