Правовий дайджест “Права і закони в твоєму житті”

15 грудня 2018 о 13:00 працівники абонементу ЦБ (вул. К.Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради долучилися до відзначення Всеукраїнського тижня права, що проходить з 10 по 16 грудня, провівши правовий дайджест “Права і закони в твоєму житті”.

Мета заходу – популяризація правових знань, формування правової культури серед молоді та навичок правової поведінки для реалізації своїх прав та обов’язків.

Знайомлячи молодих відвідувачів абонементу з витягами конституційного, сімейного, цивільного, трудового та кримінального права, а також з книгами та публікаціями правової тематики, бібліотекар  в цікавій формі подала аналітику правових позицій  та підкреслила, що в основі документів про права людини мають лежати  основні потреби всіх людей.

Чи усвідомлюємо ми всі свої права? Чи вміємо співвідносити їх зі своїми обов’язками? Чи знаємо ми закон? Чи вміло і правильно користуємось своїми  правами та чи добре виконуємо свої обов’язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших? Такі важливі питання обговорювалися цього дня у бібліотеці. Проведення такого заходу є необхідністю сьогодення, тому що з правовими питаннями ми зустрічаємось дуже часто. Помилковою є думка, ніби сфера застосування права обмежується покаранням осіб, які вчинили різні правопорушення чи злочини. Багато хто дивується, дізнавшись, що наші повсякденні вчинки часто мають правову оцінку, зокрема, які покарання можна понести за лайку, куріння чи розпивання алкоголю в громадському місці, або ж  за принизливе приставання до громадян чи інші дії, що порушують громадський порядок. Учасники заходу відповідали на питання по цивільному, сімейному та кримінальному праву. Надзвичайно цікаво пройшла інтерактивна гра, під час якої молодь самостійно розглядала та аналізувала життєві ситуації, а потім намагалася надати учасникам ситуацій кваліфіковану правову допомогу.

Взагалі, правовий дайджест пройшов цікаво, змістовно і, головне, засвідчив небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності, формування правової свідомості і правомірної поведінки. Також користувачам була представлена однойменна книжкова полиця.

Захід підготовлений та проведений для юнацтва. Відповідальна Данилів Л. В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top