Правова хвилинка “За рядком Основного Закону”

29 червня 2018 року у бібліотеці-філії № 3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради для юних користувачів до Дня Конституції відбулася правова хвилинка “За рядком Основного Закону”.

День 28 червня шануємо як велике національне свято, бо цього дня 1996 року Верховна Рада прийняла Основний Закон держави – Конституцію України.

Бібліотекар розповіла дітям, звідки походить слово “конституція”,  чому Конституцію називають Основним Законом, про демократію та гілки влади в демократичній державі, про Державні символи України, про права і обов’язки. Бо кожний громадянин має добре знати Конституцію своєї Держави та виконувати її.

Також юні користувачі дізналися про першу Конституцію України, яка була схвалена 5 квітня 1710 року та її автора Пилипа Орлика. Можемо пишатися тим, що наша Конституція – одна з перших в Європі і в світі. Адже Конституція США була схвалена лише у 1787 році, Франції та Польщі -1791. В Російській імперії спроби створити конституцію мали місце тільки в першій чверті ХІХ століття, але закінчилися трагічним повстанням декабристів 1825 року.

Відповідальна за проведення Арабчук О. С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top