Правова валіза “Подорож у країну прав”

“Правова культура особистості, як і культура взагалі,
формується у дитинстві” (С. Гавриш)

8.12. 2019 р. в бібліотеці – філії №13 (с. Хриплин, вул. Берегова 4в) МЦБС Департаменту культури Івано – Франківської міської ради відбулася “Подорож у країну прав”. Під час правової мандрівки бібліотекарка познайомила присутніх з основними пунктами Конвенції ООН щодо прав дитини. Діти з’ясували, що ними опікується сім’я, родина, а також держава, яка завжди контролює дотримання прав дітей у дитячих садках, школах, в сім’ї. Користуючись отриманою інформацією, читачі брали участь у вікторині “Цікаве право” та ситуативні гри “Перехрестя думок”.
А молодші відвідувачі бібліотеки пригадували казки, де порушувалися права казкових героїв, та грали в гру, шукаючи правопорушників у відомих казках, з’ясовуючи яке право вони порушили.
Ще були цікаві ігри “Так чи ні” та“Будь уважним”, які нікому не давали сумувати, а закріпити почуте, діти змогли за допомогою викладки літератури “Права людини починаються з прав дитини”.
Я надіюся, що сьогоднішня правова мандрівка стане в пригоді молодому поколінню, адже знання своїх прав та вміння ними користуватися є невід’ємною частиною якісного життя кожного українця.
Відповідальна за захід Бабій О.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top