Поетичний альбом “Коли ти вже воскресла, Україно, то вознесися духом, вознесись!”

Немов Христос, воскресла Україна, хоч рани кровоточать і болять, вона ось-ось розквітне, мов калина, ніхто її не зможе подолать. Роман Юзва


Протягом дня 22.08.2019 р. в бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька, 100) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради організовувався поетичний альбом “Коли ти вже воскресла, Україно, то вознесися духом, вознесись!” з нагоди 28- річниці Незалежності України, 85-річчя з дня народження поета Романа Юзви (1934 – 2003).

Відвідувачі бібліотеки не лише цитували і слухали вірші іванофранківець Р. Юзви, але й розважали над сучасним станом України:
Її ще досі гноблять воріженьки і тягнуть з неї жили навсібіч. Не розімкнулись ще міцні обценьки, що тисли її протягом сторіч.
Хлопчаки – семикласники вважають, що винні можновладці, котрі наповнюють свої кишені за рахунок інших. А бібліотекар наголосила, що доля України починається з кожного з нас.

Працівник книгозбірні здійснила перегляд збірок ювіляра “На перехрестях долі”, “Я належу Україні”, “Світло любові”, “Віче правди” і літературно-художніх видань про Україну для дітей. А також — заохотила користувачів долучити до поетичного альбому власні твори про рідний край. Серед дорослих читачів представили свої напрацювання Василь Скрегунець “На чатах оберегів предковічних” та Ярослав Когуч “Лірика”.

Натхненні поезією, молодші користувачі створювали колаж національних символів України технікою паперопластики.
Відповідальна Українець С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top