Поетична світлиця «Дивосвіт Ігоря Калинця»

Є люди, які за життя стають символом епохи, міста, в якому живуть. Країни. Їхній голос, думка і життєві принципи стають дорожньої картою не одному поколінню. Їхня твердість духу – камінь спотикання для будь –якої влади. А люди їх вважають стовпами нації. Ігорю Мироновичу Калинцю виповнилося 80 років! Однак серце поета таке ж молоде й невтомне, як і раніше.

09.07. 2019 р. о 13:30 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся захід поетична світлиця «Дивосвіт Ігоря Калинця».

Провідний бібліотекар читального залу Надія Каретнікова розповіла присутнім про життя відомого поета і зокрема зауважила: «Ігор Калинець – це явище творчо-екзистенційне, яке переросло в громадянський формат та вибудувалося в парадигмі нашого національного мислення, духу. Це поет, прозаїк, публіцист, громадський діяч та дослідник, який завжди йде шляхом високих критеріїв. Калинець – людина надзвичайна, діяльна. Він намагається не пропустити жодної культурної події. Його боляче ранять акти політичного, мистецького невігластва чи навіть вандалізму. І він відразу дає їм гостру оцінку, чим вельми дратує тих, хто спричинився до їх появи».

Бібліотекар Зоряна Петрик доповнила захід цікавою інформацією про творчий шлях Ігоря Калинця: «Твори Ігоря Калинця вже оцінені на державному рівні – йому присудили премію імені Тараса Шевченка. Упродовж багатьох років Ігор Миронович займається літературним перекладом, пише книги для дітей, але до поезії не береться.

Каже, що у ній він сказав усе, що міг раніше. І це, мабуть, правда. Прочитавши 14 збірок поета, можна переконатися, що Калинець створив власний світ, описавши його до найменших дрібниць. У ньому є довершеність. Той світ тепер здатен самостійно обертатися на орбіті української культури».

Бібліотекарі підготували тематичне слайд-шоу «Ігор Калинець – поет купальського вогню і символ незламності українського духу». Також, до уваги присутніх була представлена викладка літератури «Ігор Калинець – поет і громадянин».

Захід підготували та провели бібліотекарі читального залу Каретнікова Н.В. та Петрик З.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top