“Поезія щедрого таланту”

8 січня 2018 року о 12:00 год. в бібліотеці – філії №1 (вул.Вовчинецька, 206) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міськвиконкому відбулася поетична година “Поезія щедрого таланту” /до 120-річчя від дня народження В.Сосюри/.

Бібліотекар наголосила на тому, що Україна багата на поетичні таланти. Але є у нас поет, у творчості якого відкривається високий поетичний світ, де пахнуть білі акації, палахкотять загравами сині донецькі ночі, точить десь білий камінь вода й живе велика любов до України. Це – Володимир Миколайович Сосюра.

Учасники масового заходу  під час зустрічі  дізналися, що тема Вітчизни, рідного краю, його працьовитих людей, їх духовності була для творчості В. Сосюри центральною.  Недаремно В.Сосюру називають солов’єм України. Завдяки простоті і схвильованості його лірики, користувачі починають любити поезію і літературу взагалі.

І чарівні, нев’янучі рядки його поезій, присвячених Україні, її народу, завжди матимуть свого захопленого читача.

Читачі декламували поезію В.Сосюри, в залі звучали пісні на його слова. Для користувачів бібліотеки організована викладка літератури “Поет ліричної ніжності та історичної правди”.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top