Подорож до глибин моря

31 травня читачі центральної бібліотеки для дітей (в. С.Бандери, 8) розширювали свій досвід та пізнавальну активність, взявши участь у віртуальній подорожі до глибин моря. Учасників заходу було вдвічі більше, ніж планувалося. 40 дітей віком від 7 до 13 років, побачивши анонсовану зустріч, прийшли до бібліотеки. Це дітки із 11, 21, 24 шкіл та недільної школи. Навіть з Яремче приїхали діти, щоб побачити світ крізь окуляри віртуальної реальності.

Подорож до глибин моря почалася з емоційних спогадів учасників. Під мелодію, що відтворює звук моря, діти згадували свої відчуття від спілкування з морем. Емоційний настрій підсилювався ще й наочністю: на столах були розміщені різноманітні мушлі, камінчики, морські зірочки та коники, тощо.

Далі діти розширили свій природно-пошуковий досвід при проведенні дослідів. Вони побачили, а потім пояснювали, чому у соленому розчині яйце не тоне, а знаходиться на поверхні води. У склянці ж з прісною водою воно опускається на дно. Таким чином діти вияснили, що солений розчин має більшу щільність і краще тримає тіло на воді. Отже, вчитися плавати краще у соленій воді.

Ну а як же бібліотека, та й без книжки! Читачам була представлена виставка книг про моря й океани. А з однією чудовою книжкою Олександра та Даніеля Мізелінські «Під водою» ми ознайомили дітей детальніше: переглянули сторінки про моря й океани, коралові рифи, морських велетнів та глибоководних риб.
Отже, учасники заходу вже були готові до творчого завдання – розмальовок на морську тематику. Готові роботи оживали, перетворюючись на віртуальну оживаючу картинку, коли її роздивлялись крізь спеціальний пристрій. А ще діти дивилися розвиваючі фільми крізь окуляри віртуальної реальності. Відчуття неїмовірні!

«Клас!», «Круто!», «Вона пливе прямо на мене», – чулися коментарі то тут, то там.
Дякуємо проекту «Теплого міста» за можливість дивитись на світ у віртуальному вимірі!
У подорож «До глибин моря» з дітьми відправилась бібліотекар читального залу Томілова Лілія Іванівна. Допомагав налаштуватися на віртуальну реальність завідувач комп’ютерного відділу Гашевський Тарас.

Відповідальна за підготовку та проведення заходу бібліотекар читального залу Томілова Лілія Іванівна.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top