“Перлина міста – краєзнавчий  музей Івана Франка”

“Франко – наш найкращий провідник, наш учитель,

ясне сонце на українському небі…”

(В. Стефаник)

Важко знайти у світовій культурі людину такого безмежного творчого діапазону, як Іван Франко. Він залишив нам колосальну художню і наукову спадщину. Вона є золотим фондом культури й духовності, живим явищем нашого сьогодення.

26.08.2018 р., відзначаючи 162-у річницю від дня народження І.Я.Франка працівники кімнати-музею Франка, що при краєзнавчому відділі ЦБ (вул. Г.Мазепи, 1) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради  провели бібліотечно-музейне ревю “Перлина міста – краєзнавчий  музей Івана Франка”.

Бібліотекарі разом з  присутніми мандрували станіславівськими адресами Каменяра. Екскурсію прикрасили актори нового театру. читаючи його твори: К. Гриньків “Журавлі”, І. Деблюк “Я не лукавила з тобою”, А. Садоха “Чого являєшся мені у сні”, О. Дуркало “Як не бачу”, О. Романова “Сипле сніг”, “Жіноче серце! Чи ти лід студений?”, В. Костун “Гімн”., а також твори Франка виконала акапельно користувачка центральної бібліотеки Ю. М. Лялик.

На завершення дійства присутні заспівали Франкове “Не пора, не пора, не пора…”.  Увазі користувачів була запропонована книжкова виставка “Мудре слово Франкове, дзвін незламної криці”.

Матеріал підготували працівники краєзнавчого відділу ЦБ.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top