Передріздвяна акція милосердя на абонементі ЦБ “Хтось вірить в диво, а хтось його творить…”

6 грудня 2018 року на абонементі ЦБ (вул.К. Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту Культури міської ради працівники бібліотеки та волонтери БО “Українська благодійна мережа” підбили підсумки акції розповсюдження благодійних листівок серії “Звичайне життя незвичайних людей” та ”Нерозгадані почуття”.

Нагадуємо, що акція проводилась з 05 по 25 грудня 2017 року відділом обслуговування ЦБ, як на абонементі (вул. К. Данила,16), так і в читальному залі (вул. П. Орлика,5). Листівки для розповсюдження виготовили і надали волонтери БО “Українська благодійна мережа”. Ілюстрації до них виконали діти та молодь з інвалідністю, вихованці Залучанського та Коломийського дитячих будинків-інтернатів. Творчість для цих людей є однією з можливостей розповісти про себе, їхні роботи, як своєрідний заклик по-іншому осмислювати їхнє життя.

Мета проведення акції поширення листівок – звернути увагу на проблеми та потреби дітей і молоді з неповно справністю, які живуть у сиротинцях, змінити уявлення людей про те, як правильно їм допомагати. Адже найчастіше така допомога асоціюється з передаванням солодощів, одягу (особливо в передсвяткові дні) чи рідкими візитами у будинки – інтернати. Хоч правильна допомога пов’язана з фізичною реабілітацією, фаховою психологічною допомогою, освітою, соціалізацією, навчанням чогось нового…

Вихованці дитячих будинків-інтернатів точно знають, що найважливішим стимулом в житті є зовсім не речі. В цьому переконались і бібліотекарі, які побували разом із волонтерами в таких сиротинцях. В особливих людей – особливе життя: 1000000…тисяч надій. Той момент, коли ви поруч – для них найцінніший. Вони бачать і відчувають вашу присутність, вашу підтримку. В них створюється позитивний емоційний настрій, формується атмосфера довіри, і вони знову чекають, чекають вас.

 

Щиро дякуємо всім, хто долучився до даної акції, чим зробив хоч трішки щасливішими сиріт з інвалідністю, а їхнє життя хоч трішки кращим. Ми прозоро звітуємо про кожну гривню. Отримані пожертви за поширення листівок – 1238 грн. Гроші передані волонтерам БО “Українська благодійна мережа”.

Також ще раз дякуємо за адресну допомогу (1000 грн.), зібрану на благодійному бібліотечнику “Творчість заради творчості” Белей Уляні – дівчині, яка малює ротом і також проживає в Залучанському будинку-інтернаті. Улянка передавала своє палке ”дякую” через Кирсту О.М., яка її провідала.

 

Хтось вірить в диво, а хтось його творить. Давайте бути дивом в житті один одного. Акцію поширення благодійних листівок продовжено.!!! Не будьте байдужими!!! Чекаємо вас!!!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top