Патріотичний діалог “Судилось вам, живим крізь пекло таборне пройти” (12.01 – День українського політв’язня)

13 січня 2018 року о 13.00 на абонементі ЦБ (вул. К.Данила, 16) Івано – Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся патріотичний діалог “Судилось вам, живим крізь пекло таборне пройти” (до відзначення Дня українського політв’язня). Саме в цей (1972) в Україні розпочалася “ друга хвиля” масових арештів. За ґратами опинилися лідери шістдесятники : В’ячеслав Чорновіл,
Іван Дзюба, Валерій Марченко, Іван Светличний … Список сягнув сотні осіб. Тисячі людей були стероризовані допитами. Репресивна машина охопила всі регіони України, де жевріло національне культурне життя.

Спілкуючись з користувачами, бібліотекар підкреслила, що шістдесятники продовжили свою боротьбу і в неволі, борючись за статус політв’язня, захищаючи свою честь й гідність цілої нації. Шістдесятники мали моральну підтримку демократичного світу. Через них світ довідався про Україну, яка бореться, і став їй допомагати. Цей день – нагадування для нас про те, яким чином можна все поміняти.
Користувачам також була представлена виставка-перегляд “Українські політв’язні – виразники національного болю, гніву і боротьби”

Захід проведений для широкого кола користувачів, відповідальний бібліотекар абонементу ЦБ Данилів Л.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top