”Панас Мирний – епічний геній української прози”

Цікавою та неординарною є постать Панаса Мирного. Він увійшов в історію української літератури як прозаїк-новатор, який порушив суспільно важливі морально-етичні питання. Літературу Панас Мирний вважав могутнім засобом боротьби із соціальним гнобленням. Його не безпідставно ставлять в один  ряд із корифеями української прози. А роман “Хіба ревуть воли, як ясла повні?” вважають цінним мистецьким твором, органічно пов’язаним із життям народу. Справжнє мистецтво пов’язане з народним життям, стоїть на сторожі інтересів трудівників — такими принципами керувався Панас Мирний у своїй творчості.

23.01. 2020 р.  о 14:00 год.   працівники читального залу ЦБ (вул. П. Орлика,5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели для учнів ЗШ №4 презентацію постаті  письменника ”Панас Мирний – епічний геній української прози”.

Бібліотекарі  підготували інформацію про життя і творчість Панаса Мирного. Аналізуючи стиль письменника, Світлана Балабан зауважила:  “Письменнику притаманна широта і вільний вияв думки в реалістичному осмисленні усієї складності життя людини, увага до духовного світу особистості, яка прагне  повноцінного буття, глибокий психологізм творення характерів персонажів”… Також вона запропонувала учням короткий літературознавчий аналіз роману з народного життя ”Хіба ревуть воли, як ясла повні”, оповідання “Морозко”та “Сон”, змальовувала яскраві персонажі творів, зачитувала уривки з творів. Учні мали можливість ознайомитись з альбомом “Панас Мирний: Життя і творчість у фотографіях, ілюстраціях, документах” та однойменною книжковою виставкою.

Популяризація творчості класиків  української літератури є одним з пріоритетних завдань бібліотеки. Такі заходи неодмінно збагачують духовний світ молоді.

Відповідальна за проведення заходу Світлана Балабан.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top