“Осінь – час читання”

З 1 вересня 2018 року на абонементі бібліотеки-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради розгорнуто виставку-рекомендацію”Осінь – час читання”.

Вранішня прохолода, сріблясті тумани, шурхіт листя під ногами, дерева в різнобарвних шатах. Це вересень – наймальовничіший місяць осені, наповнений чудовими ароматами яблук, винограду, груш.

Осінь – це особлива нагода навчитися бачити красу  навколо себе. Щоб осінь ще довго тішила нас своїми чудовими барвами у сірі дощові будні, бібліотекарі підготували для користувачів виставку, на якій можна  знайти багато цікавої інформації про осінні квіти, корисні фрукти, які потрібно споживати, щоб захиститися від недуг. Для любителів солодкої випічки – добірка  рецептів яблучно-коричних смаколиків.

Коли як не восени пити запашну каву і гарячий шоколад? А до них неодмінно підійдуть теплі історії від української письменниці Н. Гербіш. Це історії про почуття й настрої, сумніви й рішення, далеку дорогу й затишний дім, чужі міста й близьких людей, солодкий шоколад і терпкувато-гірку каву. У них є любов і сміливість, крихта суму й багато радості, чимало мрій і не менше спогадів.
Шанувальників художнього слова зацікавили “осінні” книги від українських письменників: романи Алли Рогашко “Осіннє Рондо місячної ночі” та Андрія Кокотюхи “Осінній сезон смертей”,  повісті Юлії Смаль “Теплі історії з корицею” та ін. Чудовий осінній настрій доповнили вірші українських поетів Івана Франка, Ліни Костенко, Дмитра Павличка. Кожен рядок з поезій Ліни Костенко давно став цитатою. Осінь – чудова нагода для того, аби перечитати вірші живого класика української літератури. Дехто обирає для осені книги, що зігрівають душу. Дехто полюбляє щось щемке і сповнене тихим смутком. А ще є книги, на сторінках яких живе сама осінь — в різні епохи, в різних куточках землі: холодна і похмура чи яскрава і терпка, зі своїми врожаями, дощами, святами й турботами.
Приходьте до бібліотеки та обирайте книги, які якнайкраще пасують осінньому читанню, адже вирізняються напрочуд теплою та затишною атмосферою. Виставка буде діяти до 30 жовтня 2018 року.

Відповідальна за організацію виставки Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top