«Неспокійна доля В’ячеслава Чорновіла»

80 років тому народився В’ячеслав Чорновіл. Це ім’я вже давно стало символом мужності, витримки, принциповості та чесності. В’ячеслав Чорновіл – український політик, дисидент, публіцист, літературний критик, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації українського народу, політичний в’язень СРСР.

24.12.2017 р. о 13.00 год. у бібліотеці-філії № 2 (вул. Карпатська, 14) Івано-Франківської МЦБС департаменту культури міської ради  відбулась експрес-інформація «Неспокійна доля В’ячеслава Чорновіла» (до 80-річчя від дня народження).

Бібліотекарі ознайомили користувачів з біографією, цікавими фактами з життя політичного діяча, його складною і трагічною долею.

Бібліотекар Максимів М.Д. навела цитати із спогадів однодумців діяча, які наголошували, що Чорновіл немов народився стати в обороні українського народу від комуністичної тиранії, яка панувала в Радянському Союзі.

Читачі після розмови з бібліотекарями одностайно погодились, що в теперішні нестабільні часи дуже не вистачає славного сина України В’ячеслава Чорновола, який зумів би згуртувати українців у буремних звитягах за утвердження нашої незалежної держави.

До огляду були представлені наступні видання: Б. Березицький “В’ячеслав Чорновіл – творець української Незалежності”, Б. Томенчук “Він був пророком у своїй Вітчизні”, В’ячеслав Чорновіл.

Відповідальна за захід: Максимів М.Д.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top