“Несе Франко нащадкам хліб  щоденний, несе у серці вистражданий вірш”

 28.08.2019 р. у бібліотеці – філії №13 (с. Хриплин, вул. Берегова 4 в) МЦБС Департаменту культури Івано- Франківської міської ради відбулася поетична хвилинка “Несе Франко нащадкам хліб  щоденний, несе у серці вистражданий вірш”,  присвячена  163 – ї річниці від дня народження Івана Яковича Франка. Українського прометея, що залишив навічно свої твори – вогонь в одежі слова, він став для безправної, розтерзаної України і університетом, і енциклопедією, і академією наук,  її міністерством культури та освіти.

 Багатюща літературна спадщина  Івана Франка, але найпомітніше місце в ній займає поезія, нею починається і завершується його літературна діяльність. В своїх віршах поет майстерно змальовує внутрішній світ людини, її почуття і думки, він закликає своїх нащадків бути добрими, працьовитими, освіченими, щирими, шанувати батьків і жити праведним життям.       З теплим сердечним почуттям, з батьківською любов’ю пише поет про дітей. “Життя – говорить Франко, – мені мало всміхалось, а діти були тим весняним промінням, яке зігрівало моє серце”. Письменник написав цілий ряд оповідань, повістей та казок для дітей. Серед поетичних творів Франка є й вірші для дітей: це і “Киця”, “Галаган”, “Вечоріє”, “Гримить”, “Маленька хмарка”, “Хто чому радіє”,”Гріє сонечко” та інші. Є також віршовані поеми-казки “Лис Микита” та “Абу-Касимові капці”.

Діти уважно слухали вірші, які читала їм завідувачка бібліотекою, та переглядали ілюстрації до казок. А ще діти мали можливість познайомитися з літературно-музичним міксом “Іван Франко – дітям”.

 Книги, які були представлені на виставці “Іван Франко – поет національної честі також зацікавили відвідувачів бібліотеки.

Відповідальна за захід Бабій О.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top