“Немає сліз, нема пісень, щоб нам ославить вас, Герої!”

На цьому дні відзнака чорна,

Щоб нагадати всім щемливо

Про літ страшні жорстокі жорна

І людських доль нелюдське мливо.

24 травня 2018 року о 14:00 год. у краєзнавчому відділі  ЦМБ (вул. Г.Мазепи, 1) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради  для відвідувачів бібліотеки відбулась хвилина патріотизму “Немає сліз, нема пісень, щоб нам ославить вас, Герої!”,  приурочена святкуванню Дня Героїв.

Бібліотекар розповіла історію започаткування свята в Україні, яке було встановлене на честь українських вояків – борців за волю і кращу долю української держави і саме 23 травня 1941 року Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив святкувати щороку.

З нашої історії ми бачимо споконвічне прагнення українців до волі та незалежності рідної землі, і сьогоднішня хвилина патріотизму присвячена представникам славетного козацького роду, народному меснику Карпат та його побратимам, героям Крут та Січових Стрільців, воїнам  УПА та героям ХХІ століття – Небесній Сотні. З історичною довідкою до присутніх звернувся старший науковий працівник музею ім. О. Довбуша п. В.М.Бакала. Дійство доповнила тематична книжкова полиця “Немає сліз, нема пісень, щоб нам ославить, Вас герої!”.

Відповідальна за проведення заходу бібліограф відділу краєзнавства ЦБ Одокій О. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top