“Невловима таємниця Різдва”

З 20 грудня 2017 року по 20 січня 2018 року у  бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а)  Івано-Франківської  МЦБС Департаменту культури міської ради розгорнуто виставку-мозаїку ”Невловима таємниця Різдва”.

Різдвяні свята – особливий, незабутній час у році. В українському народі віддавна заздалегідь старанно  готувалися до них. Три празники, оспівані у щедрівці, що навідуються до господаря, були бажаними і довгоочікуваними гостями в оселях українців, особливо – “той перший празник – Рождество Христове”. Щоб добре підготуватися до цих свят бібліотекарі запропонували  користувачам багато літератури, сторінки яких наповнені ароматами хвої, пахощами мандаринок, узвару, медового печива.

З цих книг допитливий читач глибше пізнав зміст, суть приготування до Різдва Христового, довідався про обряди і традиції Свят-Вечора у різних місцевостях України і в світі, почерпнув давні і сучасні переписи святкових страв. Користувачів особливо зацікавили книги В. Манько “Медове печиво” та О. Вербинець, В. Манько “Обряди і страви Святого Вечора”.

Таїнство пришестя Божого Сина, трепетна радість Святого Вечора, що єднає цілий світ у молитві та кожну родину за святковою вечерею, завжди привертала увагу українських і зарубіжних письменників. Читачам запам’яталися книги Ч. Діккенса “Різдвяні історії”, С. Лагерлеф “Вифлеємська ніч”, Л. Мей Олкот “Коли приходить Різдво”, збірники святочних оповідань українських письменників “Перед Божими яслами”, “”Різдвяна ніч”, “Святий вечір”.

Щоб наповнити ці свята радісною, світлою, чарівною атмосферою, бібліотекарі пропонували своїми руками  створити дідухи, різдвяні павуки, ялиночки з екологічно чистих природних матеріалів: сіна, соломки, паперу, кави чи змайструвати самому  казкові пряникові будиночки з медового тіста.

Відповідальна за організацію виставки Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top