«Небесна Сотня на варті незалежності»

“Небесна сотня білих журавлів.

Душа, яких летить під небесами.

Ніхто із Вас вмирати не хотів.

Хай вічна пам’ять лишиться за вами…”

20 лютого – День Героїв Небесної Сотні… День, коли слова зайві…

Сьогодні  наша країна вшановує пам’ять кожного з них – на знак відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності, які захищали ідеали демократії, права і свободи людей та європейське майбутнє України. Воїни Світла повстали проти насилля, несправедливості та наруги над своєю країною… Кожен здійснив особистий подвиг – віддав найцінніше – своє життя заради оновлення України.

20 лютого  2019 року о 14:30 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся захід  – День пам’яті «Небесна Сотня на варті незалежності».

П’ять років минуло з тих подій, що назавжди вкарбувалися в історію України, в серце кожного українця. Юному поколінню студентів  Івано-Франківського коледжу Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника, які завітали на цей захід, бібліотекар читального залу Зоряна Петрик розповіла про ті буремні дні, про Героїв Небесної Сотні, що віддали своє життя за краще майбутнє. Особливий наголос  вона зробила на тому, що таке патріотизм, що за себе і свою державу потрібно наполегливо боротися.

«Євромайдан» став символом нашої боротьби за європейські цінності та щасливе майбутнє. Ми заплатили занадто дорогу ціну. Своє життя віддали найкращі і більшість з них – молодь. Ті, що лише починали свій життєвий шлях. Ми зібралися тут сьогодні, аби пом’янути та вшанувати Небесну Сотню. Мужніх, незламних українців, ангелів-охоронців мирного та світлого майбутнього України,  чиї душі уже на небесах», – константувала ведуча заходу Зоряна Петрик.

Цей захід презентує  нову сторінку в історії України, яку розпочала Революція Гідності 2013-2014 років. Доповненням до інформації  стала тематична добірка відео: «Небесна Сотня. Коротка історія гігантського подвигу», «Час плине, а пам’ять залишається», «Майдан. Вільні творять свободу».

Емоційною кульмінацією заходу стала мить запалення свічки пам’яті під зворушливу мелодію гімну Небесної Сотні «Пливе кача». Студентська молодь  пом’янула хвилиною мовчання Героїв Небесної Сотні та воїнів на Сході України, що поклали своє життя за мирне і щасливе майбутнє нашої Батьківщини. Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, зайняли свої пости на захисті українського народу, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають!»

Пам’ятаймо про подвиг кожного з них, продовжуймо боротьбу, в якій за світле майбутнє віддали своє життя найкращі…

Захід підготувала і провела бібліотекар читального залу Зоряна Петрик.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top