«Наш герб державний – тризуб золотий, символізує мир і єдність поколінь…»

У невичерпній скарбниці духовної культури нашого народу є особлива, винятково важлива її частина – це символи нашої держави: гімн, прапор та герб. З ними пов’язана вся багатовікова історія українського народу, його перемоги і поразки, сподівання на майбутнє.

Історія цих символів стала невід’ємною частиною нашої Батьківщини. Вони були не просто обрані урядом та затверджені парламентом країни, вони були вистраждані багатьма поколіннями наших співвітчизників, які боролись за святе право людини — пишатися своїм народом, своєю мовою, своєю культурою.

22.02.2018 р. в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) о 15:00 відбувся інформаційний кейс  «Наш герб державний – тризуб золотий, символізує мир і єдність поколінь…»

Бібліотекар читального залу Зоряна Петрик звернулася до учасників заходу із креативним вступним словом: «Ми самі почали писати історію своєї землі. Ми заявили про себе як про велику націю, гідну зайняти достойне місце у світовій спільноті, бо зуміли відродитися, воскреснути з попелу. Але що ми знаємо про герб України? Знання більшості з нас обмежуються тим, що це –  золотий тризуб на синьому фоні. Ще дехто навчився читати в ньому приховане слово “воля”. Але насправді все не так просто…».

На захід були запрошені студенти  Івано-Франківського коледжу Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника. Захід проходив динамічно, цікаво, в атмосфері жвавого обговорення. Кожен учасник мав змогу отримати відповіді на свої запитання та висловити свою думку.

Незабутні приємні враження  залишила в учасників тематична розважальна програма: вікторина «А ти, патріот України?», музичний конкурс  на знання народних пісень, авторський кросворд «Упізнай Україну!». Для гостей також було презентовано відеоряд:  «Генний код українців» та «Слідами своїх предків».

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу З. Петрик.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top