Народознавча розвідка-побажання про зимові святкування пов’язані з водою

“Будьте сильні, здорові, як Йорданська вода”

Народознавча розвідка-побажання

“Пийте, волики, йорданську воду, не бійтесь спою.

Сей день Божий – свята череда, будьте сильні, здорові,

як Йорданська вода.Водиці нап’ється – воно все минеться”

AB
19.01.2016 року о 14.00 бібліотекарями абонементу ЦБ (вул.К.Данила,16) проведена народознавча розвідка-побажання про зимові святкування пов’язані з водою. Свято, з яким пов’язують хрещення на ріці Йордан Ісуса Христа православні та греко-католицькі християни відзначають 19 січня. Йордана (Водохреща, Богоявлення) – трете і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу. Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби.

“Добрий день, водичко-йорданичко, найстарша царичко! Обмиваєш гори, корінє, камінє, – Обмий і мене, народжену, хрещену (ім’я) від усякої мерзи, від пагуби”. Вода відігрівала та відіграє вважливу роль у житті людини. Вона дає здоров’я. Найкращим побажанням в ті далекі часи було:”Будь здоровий. як вода, та багатий, як земля”.

Пригощаючи користувачів Йорданською водою, бібліотекарі бажали всім сили та міцного здоров’я. Масовий захід призначений для широкого кола користувачів.

Відповідальна бібліотекар абонементу ЦБ Лисенко Л.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top