Народознавча галерея “Від Різдва до Водохреща”

Різдво –  одне із найвеличніших   і  найзнаменніших християнських свят! Це особливе свято, яке  має багату історію з унікальними традиціями, звичаями і символами, що не втратили своєї популярності й через віки.  Для кожного з нас воно є символом злагоди та любові до ближнього, спонукає до взаєморозуміння та єдності заради благополуччя в родині  та державі.

 04.01.2018 р. о 13:00  у читальному залі ЦБ  (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури міської ради  відбулася народознавча галерея  “Від Різдва до Водохреща”. Працівники читального залу відзначили, що дух Різдва як ніколи сприяє примиренню і об’єднанню всіх. Різдво для українців – це, перш за все, сімейне свято, збагачене великою кількістю традицій та обрядів: колядки, вертепи, дідух  та й самі приготування до свят. Від того, як ми шануватимемо своїх предків, культуру та надбання, залежатиме наша духовність, єдність і майбутнє нашої країни. Користувачі бібліотеки мали чудову нагоду поринути в неповторну атмосферу Різдва й колядою прославити народження Ісуса Христа. Колядки запалювали в душах присутніх святковий вогник, об’єднували в радісному очікуванні  циклу зимових свят: Свят-вечора, Різдва, Святого Василя та Водохреща.

Бібліотекарі підготували й ознайомили присутніх з тематичною виставкою “Різдвяне диво в Україні” та відеорядом “Різдвяна містерія”, “Зоря віщує нам добру новину”.

Відповідальна за презентацію народознавчої галереї  бібліотекар читального залу МЦБ Зоряна Петрик.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top