Народознавча веселка «Хай сповнює душу краса Великодня»

Хай сповнює душу краса Великодня
І радість оселиться в серці сьогодні!

Хай милують око веснянії квіти,
І будуть щасливі дорослі та діти!!
Христос Воскрес!

Великдень – це великий день весняного оновлення природи, свято, що очищає людей, робить їх добрими та чуйними. У цей день люди йдуть до церкви відчути на собі красу і силу Божого благословення. Вони приносять до церкви свою любов, віру і надію, святять паски, писанки і крашанки, що є символом життя на землі. Кожен, хто шанує це свято, отримує надію на порятунок, адже Христос  Воскрес.

25.04.2019 році в в бібліотеці-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулась народознавча веселка «Хай сповнює душу краса Великодня». Пригадуючи історію свята, бібліотекар в своїй розповіді акцентувала увагу присутніх на атрибутах свята –  пасхальних рушниках, писанках, пасках, великодніх традиціях та обрядах. Відвідувачі мали змогу познайомитись з однойменною книжковою виставкою, на якій представлені книги етнографів О. Воропая, В. Скуратівського, Г. Лозко , що висвітлюють національні особливості Великодніх свят, розкривають таємницю писанкарства.

Нехай воскресне у душах кожного усе найкраще на землі – непохитна віра, щира відданість і вічна любов. Миру, здоров’я, злагоди усім! Христос Воскрес!

Відповідальна Іванишин А.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top