“Навіки будь єдина, моя ти Україно!”

“Немов Христос, воскресла Україна,

хоч рани кровоточать і болять,

вона ось-ось розквітне, мов калина,

ніхто її не зможе подолать…”

(Р. Юзва “Вознесись, Україно!”)

24 серпня – найвеличніший день кожного українця. Це національне свято нашої державності – День Незалежності України! І  не просто день народження держави – це свято пам’яті про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність.

З нагоди святкування Дня Незалежності, працівники краєзнавчого відділу ЦМБ (вул. Г. Мазепи, 1) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради організували для користувачів і гостей нашого міста книжкову виставку-календар “Навіки будь єдина, моя ти Україно!”, яка діяла з 19 серпня по 25 серпня.

На виставці були представлені матеріали. які висвітлюють історичні етапи розвитку нашого народу, державності і України: формування племен, Велика Скіфія, Трипільська культура, княжі часи, Січові Стрільці, УГА, Крути, Українська Народна Республіка,  Армія без держави – ОУН -УПА, створення Незалежної Української Держави 1991 року. Присутніх зацікавила книга В. Деревінського “В’ячеслав Чорновіл : дух , що тіло рве до бою”. – Х.: Vivat, 2016, яка знайомить нас про становлення Чорновола як особистості, а також про державотворчу діяльність політв’язня, журналіста, лідера Народного Руху України, ініціатора заснування Української Гельсінської спілки. В’ячеслав Чорновіл – визнаний моральний авторитет і гордість нації. Виставку прикрасили фотоальбоми, які розкривають красу і велич  України.

Матеріал підготувала Паркулаб Г.А.

 

                        

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top