Навігатор у світі професій «Не помилися з вибором»

Дати людині щастя улюбленої праці – означає допомогти
їй знайти серед безлічі доріг ту, на якій найяскравіше
розкриваються індивідуальні творчі сили і здібності її особистості.
Василь Сухомлинський

Тисячі школярів вже найближчим часом зроблять один з найважливіших кроків у своєму житті – виберуть майбутню спеціальність.
Вибір професії — це важливий крок у доросле життя. В першу чергу – це відповідальність перед батьками, перед суспільством, а найголовніше перед собою! Ця відповідальність полягає в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним йти. Робота і все, що з нею пов’язане, займає більшу половину життя людини. Знайти себе в світі професії – означає дістати можливість гідно заробляти, відчувати себе потрібним людям, максимально повно розкрити свої здібності. І тут найважливіше — не схибити.

3 травня 2018 р. в бібліотеці-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міськвиконкому відбувся навігатор у світі професій «Не помилися з вибором». Бібліотекар зазначила, що перед кожним випускником постає проблема : «Ким бути?». І важливо вирішити її правильно. Молодь, часто обирає професію, яка є «престижною», і тому сьогодні ринок праці перенасичений юристами, менеджерами, економістами, журналістами, і тому, звичайно, їм важко працевлаштуватися. Натомість не вистачає автослюсарів, продавців, перукарів, трактористів, водіїв. Бібліотекар акцентувала увагу на робочих професіях. А картотека «Тобі, абітурієнт» допоможе користувачам зорієнтуватися у виборі їхньої професії.

Для юнацтва підготували викладку літератури «Відповідальний крок у житті». Бібліотекар наголосила, що даний захід допоможе вступаючим в самостійне життя, визначитися з вибором майбутньої професії.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top