“Наводив мости між поколіннями епох”

27 травня 2019 року о 12:00 на абонементі ЦБ (вул.К.Данила,16)  МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради до 90-річчя від дня народження Романа Іваничука українського письменника, політичного діяча  відбувся історико-літературний екскурс за його творами “Наводив мости між поколіннями епох”

Роман Іваничук народився в Прикарпатті, уперше почав друкувати свої твори 1954р. В літературі вважав своїми вчителями В.Стефаника, М.Коцюбинського та І.Вільде. Р.Іваничук один із організаторів Товариства української мови ім. Шевченка, Народного Руху України, народний депутат України 1-го скликання., Заслужений працівник культури України.

Бібліотекар підкреслила, що Р. Іваничук є автором багатьох збірок новел та оповідань. повістей “Місто”, “Сьоме небо”, “На перевалі”,”Зупинись, подорожній”, але найбільшу популярність він здобув як історичний романіст. Його “Мальви”. “Черлене вино”, “Манускрипт з вулиці Руської”, “Вода з каменю”, “Четвертий вимір”, “Шрами на скалі”, “Журавлиний крик”,”Бо війна війною”, “Орда” – це різні часи, різні географічні терени, різні жанрові підвиди історичного роману…Такого відданого історичній тематиці митця в українській літературі не було, який би так професійно, глибоко з умінням осучаснював історію.

Літературний екскурс за книгами Романа Іваничука підготовлений бібліотекарем абонементу ЦБ Лисенко Л.С. для широкого кола користувачів.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top