“Міняю цукерку на цигарку”

Всесвітня організація здоров’я у 1988 році оголосила 31 травня Всесвітнім днем без тютюнопаління. Перед світовою спільнотою було поставлено – домогтись того, щоб у XXI столітті проблема тютюнопаління зникла. XXI століття настало, але проблема не зникла. Боротьба з нікотином триває.
До Дня боротьби з курінням завідувачка бібліотеки – філії№8 (вул. Блавацького,1) МЦБС Департаменту культури Івано –Франківської міської ради 31 травня 2019 року підготувала і провела профілактичну акцію “Міняю цукерку на цигарку” для жителів мікрорайону.


Проведення таких заходів є ще однією нагодою для усвідомлення тієї великої шкоди, небезпеки, яку несе здоров’ю нації тютюнопаління. Бібліотекар пропонувала обміняти цигарку на цукерку та закликала курців прожити хоча б цей день без куріння, а надалі взагалі розпрощатися з цією звичкою. Нажаль, бажаючих «помінятися» виявилось менше, ніж хотілось б, але зрештою ті, хто приймав участь у акції, зробили крок назустріч здоров’ю.
Варто сказати, що декотрі з тих перехожих, до яких зверталась бібліотекар, зазначили, що бажають кинути палити, але не сьогодні…
З давніх – давен найціннішим скарбом людини вважалось здоров’я, тому хочеться побажати: “Дихайте вільно та будьте здорові!”

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top