Моніторинг глобальних проблем навколишнього середовища “Людство прагне Всесвіт осягнути”

“Людина створює навколишнє
середовище за своїм образом і подобою”
Елізе Реклю

5 червня відзначається Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Це свято є одним із засобів привернути увагу світової громадськості до проблем навколишнього середовища, а також стимулювати політичний інтерес і відповідні дії. Всесвітній день охорони навколишнього середовища відзначається по-різному, у тому числі вуличними мітингами, посадкою дерев, конкурсами творів і плакатів. Долучився до святкування і читальний зал ЦБ, популяризуючи книги та статті із журналів та газет на екологічну тему.

05 червня 2017 р. о 14:00 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) відбувся моніторинг глобальних проблем навколишнього середовища “Людство прагне Всесвіт осягнути”. Активна й непродумана діяльність людини призвела до того, що біосфера планети перебуває в критичному стані. Із розвитком цивілізації та науково-технічного прогресу проблеми між природою та суспільством загострюються.

Провідний бібліотекар читального залу Надія Каретнікова в перегляді газетних та журнальних статей наголосила, що ліквідація глобальної екологічної кризи нині є найважливішим завданням людства і бібліотек також. “Земля – наш дім. А от який він – залежить від нас самих. Ми повинні піклуватися про світ, у якому живемо. Настав час серйозного переосмислення людством ставлення до природи, час об’єднати зусилля націй і народів у боротьбі за врятування біосфери планети”, – наголосила вона на завершення свого виступу. Висвітлені питання справді зацікавили присутніх і вони прийняли активну участь в обговоренні статей:

Вадзюк С. Н. Проблеми поводження з відходами у системі охорони здоров’я / С. Н. Вадзюк // Екологічний вісник. – 2017. – № 1. – С. 26-28.
Гаражда В. Нові тенденції у містобудуванні: зарубіжний досвід / В. Гаражда // Екологічний вісник. – 2017. – № 1. – С. 8-11.
Дудко Л. Екологічні проблеми людства. Чи стосується це мене? / Л. Дудко // Шкільний світ. – 2017. – № 7. – С. 31-36.
Джура Н. М. Екологічні виміри Чорнобильського лиха / Н. М. Джура // Екологічний вісник. – 2016. – № 5. – С. 10-12.
Косоуров К. В. Україну очікує загроза сміттєвої катастрофи / К. В. Косоуров // Екологічний вісник. – 2017. – № 1. – С. 22-23. та інші.

Бібліотекарі читального залу також ознайомили користувачів із тематичною викладкою літератури “Духовна сила народу – у збереженій природі!”

Відповідальна за проведення заходу провідний бібліотекар читального залу Каретнікова Н.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top