Мовознавча гра “До мови серцем доторкнись”

21 лютого 2019 року з нагоди Міжнародного дня рідної мови  у бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради для дітей відбувся мовний колаж “Пісенна, ніжна і дзвінка – мова Шевченка, Лесі і Франка”.

Бібліотекар розповіла, що  21 лютого наша країна разом з усім світом відзначає День рідної мови. Наша мова – одна з найдавніших і найбагатших серед тисяч мов світу. За милозвучністю вона посідає третє місце у світі після італійської та іспанської. Нею можна висловити все:  найглибші думки, і найпотаємніші почуття. Мова – це душа народу. Вона починається з маминої колискової, народної пісні, батьківського мудрого слова. Рідна мова єднає родину. Вона є основою родоводу: від матері, батька, бабусі, дідуся, брата, сестрички веде юну душу у світ людських взаємин, і весь цей світ виявляється в мові й через мову.

Діти дізналися багато цікавих фактів про українську мову. Захопливі ігри, вікторини відчинили перед юними користувачами двері у цікавий світ рідної мови.

Відповідальна за проведення Арабчук О. С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top