Мовна цікавинка “Коштовний скарб народу”

Щорічно, 24 травня, всі слов’янські країни відзначають День слов’янської писемності і культури, та вшановують пам’ять святих рівноапостольних Кирила і Мефодія – творців слов’янської писемності. Це день, який об’єднує усі слов’янські народи і дає змогу кожному поринути в історію та виховати в собі часточку патріотизму.

23.05.2019 р. бібліотекарі бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради з вихованцями клубу «Прометей» (педагог-організатор Микицей Х. С.), більшість яких є членами гуртка «Пізнайко», провели мовну цікавинку « Коштовний скарб народу».

Бібліотекарі розповіли, що сучасна українська абетка взяла початок з слов’янської писемності і належить до слов’янської групи індоєвропейської мовної сім’ї. Присутні отримали інформацію про засновників слов’янської культури та писемності Кирила і Мефодія, дізналися багато цікавих фактів про витоки нашої мови, писемності та культури, виникнення слов’янського алфавіту.

В рамках заходу діти приймали участь у «Мовному каламбурі» та в конкурсі на найкраще читання віршів про мову. Переможці були нагороджені грамотами.
Присутні мали змогу познайомитись з цікавою, пізнавальною літературою яка була на книжковій виставці «Українці, звідки ми і наша мова».
Захід пройшов вдало, весело, пізнавально.
Відповідальна Подолецька Г.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top