“Мандруємо Європою з журналом “Барвінок”

17.05.2018 р. о 12:30 в школі №18  з учнями 3-д класу (вул.Тролейбусна, 7) працівниками бібліотеки-філії №5 (вул. Галицька,100) Департаменту культури  Івано-Франківської міської ради проведено географічний круїз “Мандруємо Європою з журналом “Барвінок”. Захід приурочено Дню Європи в Україні, 80-річчю з часу заснування журналу  “Барвінок”.

Круїз розпочався переглядом слайд-шоу “Країни і столиці у віршах”. Виконуючи завдання та кросворди з “Барвінка” діти знаходили країни на карті Європи. А додаткову інформацію  отримували з “Ілюстрованого атласу світу”, дитячої енциклопедії “Географія Євразії”.

Водночас третьокласники  створювали карту європейця “Діти Європи плекають мир і любов”, на якій прикріплювали сердечка з написами чеснот, серед яких найважливіша  – бути християнином.

Оскільки місяць травень присвячений  Пресвятій Богородиці, то школярі заочно відвідали марійські святині Європи:  Фатіму (Португалія), Люрд (Франція), розв’язавши шифрограму, переглянувши мультфільм “В той день танцювало сонце” (католицький медіа-оглядач). Працівник книгозбірні  в доступній формі пояснила учням про актуальність Фатімських об’явлень (13 травня 1917 р., як визнані католицькою церквою) для Європи і світу, зокрема — для України;  про молитву на вервиці за навернення Росії, за покаяння всіх нас, щоб не розпочинались війни. А також — розповіла про святих дітей Франциска та Жасинту (канонізовані 13 травня 2017 р.), чому Господь обирає дітей для здійснення  Божих справ ( чисті і відкриті серцем, довірливі).

Помітивши на карті чудернацьке зображення чобітка, школярі поділилися інформацією про найменшу державу Ватикан, яка навіть не є містом і розташована в Римі. Вони довідалися,  що саме у Ватикані знаходиться корона Данила Галицького, а в Базиліці св. Петра – мощі українського святого Йосафата Кунцевича (ЧСВВ). Відповідно учні віднаходили на карті України міста Галич і Володимир-Волинський, оповідали про багатства та особливості нашої країни.

На згадку діти отримали книжкові закладки та образки з молитвою.

На уроці були присутні класний керівник та вчитель християнської етики.

Підготувала і провела захід Українець С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top