Майстер-клас “Святкові листівки до Різдва”

Сніг пушинками кружляє,

Біле міряє шитво.

Раз на рік таке буває:

Свято! Сніг! Зима! Різдво!

Іван Франко

Наближається світле свято року, до якого готуються заздалегідь. Гори подарунків в кольорових обгортках добре доповнити приємними, зворушливими, ніжними словами. Та найкраще привітати друзів, знайомих, рідних можна,  створивши листівки на Різдво своїми руками. Такі листівки – вже хіт рукоділля. Християнські, урочисті мотиви переважають у малюнках, віршах, привітаннях. Кожна деталь пахне своєю величчю і добротою. 

4 січня 2020 року бібліотека-філія №3 (вул. Хоткевича, 52а) Івано-Франківської  МЦБС Департаменту культури міської ради проводила майстер-клас “Святкові листівки до Різдва”  біля головної ялинки міста.

Як підготувати листівки до Різдва Христового? Можна використати природні матеріали, барвисті ґудзики, шматочки кольорового паперу, кольорові стрічки, картон зі звичайних коробок з-під техніки та продуктів. А відмінність внутрішньої структури нам тільки на руку. Також стануть у нагоді старі нотні зошити, які і так збиралися викинути. Скрипкові ключі, знаки альтерації, ноти чудово підкреслять чарівну і казкову атмосферу різдвяних листівок та зроблять її ще поетичнішою. Слова привітань найкраще написати власноруч. Тоді це буде дуже зворушливо. Наприклад:

 

Ступає січень кроком тихим,

Кружляє в вальсі білий сніг,

З Різдвом Христовим

Всіх вітаю!

Нехай малий Ісус на сіні,

Що в темну ніч на світ прийшов,

Дарує вам надію, віру,

А також щастя і любов.

Куті смачної, Коляди голосної,

Всіх благ на кожному кроці

В новому 2020 році!

На завершення майстер-класу учасники смакували цукерками.

Відповідальна за проведення Озарко М., Даниляк Т.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top