Майстер-клас “Пластиліновий живопис”

25 жовтня 2018 року у бібліотеці-філії № 3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради для дітей відбувся  майстер-клас “Пластиліновий живопис”.

Діти із задоволенням використовують пластилін, як матеріал для своєї творчості. Адже з нього можна виліпити все, що підкаже фантазія і уява – від реально існуючих предметів до фантастичних персонажів. Пластиліном можна ще й малювати, він є матеріалом, придатним для використання в живописі. Художники почали недавно використовувати його для створення своїх полотен.

Бібліотекар розповіла про техніку малювання пластиліном. У своїх картинах можна використовувати густі і соковиті мазки, що дозволяють передати об’єм і форму, створюють ілюзію руху. При такій техніці малювання пластилін наносять на картон або дошку. Тоді картина вийде опуклою і рельєфною.
Інший спосіб малювання пластиліном більше нагадує декораторський прийом. Він є чимось середнім між аплікацією і малюванням. Полягає цей спосіб у тому, що художник наносить на поверхню полотна деталі і частини малюнка, виліплені заздалегідь.
Діти із задоволенням створювали власні шедеври, адже малюнки пластиліном дають великий простір для творчих фантазій і думок художника.

Відповідальна за проведення Арабчук О. С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top