Майстер-клас “Писанка – це дивосвіт, цю красу шанує світ”

24.04.2019р. в бібліотеці-філії №13 (с.Хриплин вул.Берегова 4в) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся майстер-клас по виготовленню великодньої символіки. Вже незабаром на землю зійде чудове свято Великодня. Велике свято, яке споконвіку символізує перемогу над силами темряви і зла, уособлює примирення і прощення. Воно нагадує нам про любов і милосердя, страждання і біль – одвічні людські цінності.

Великдень завжди асоціюється з писанкою та смачною паскою. Важко собі уявити свято без писанок, які й око радують і нечисту силу відганяють. А яку радість приносять писанки зроблені своїми руками. Тому  напередодні пасхальних свят, уже не вперше, в нашій бібліотеці проводяться майстер-класи. У багатьох дітей виникає бажання приготувати до свят подарунки рідним та близьким, –  а що може бути кращим подарунком від писанки, виготовленої своїми руками. Це надзвичайно кропітка та цікава робота, вона потребує витривалості, неабиякої фантазії та бажання. І саме сьогодні цими якостями запаслися наші учасники майстер-класу. Діти приступили до роботи разом з своїми батьками.

Із простих матеріалів – гофрокартону, кольорового паперу, стрічок, стразів та квілінгу діти виготовляли та оформляли великодню писанку. Жодна писанка не була схожою на іншу, кожна була по-своєму гарна та неповторна. Іноді диву дивуєшся – звідки такий розмах думок та фантазії у наших діток.

З святковим настроєм, радісні та щасливі, діти понесли великодні сувеніри до своїх домівок, вітаючи рідних з наближенням свят.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top