Майстер-клас «Паперові фантазії»

19 листопада в центральній бібліотеці для дітей відбувся майстер-клас для читачів «Паперові фантазії». Мета майстер-класу – навчити виготовляти хризантем з паперу, розвивати дрібну моторику рук, творче мислення, виховувати посидючість та акуратність. Бібліотекарі підготували цікаву інформацію про останню осінню квітку – хризантему: про країну походження квітки, про її різновиди, легенди та історії, пов’язані з нею. Ця інформація розширила світогляд дітей про багатство світу квітів.

Різновидів хризантем дуже багато – від білого, жовтого до бордового, червоного; від махрових, що повністю покриті пелюстками, до простих, подібних на ромашку суцвіть.

Бібліотекарі запропонували зробити купчасту квітку, а кольори діти обирали самі.

Майстрині-бібліотекарі розказали та показали учасникам майстер-класу послідовність дій по створенню квітки, під керівництвом дорослих діти почали працювати. Для роботи кожен мав кольоровий гофрований папір, ножиці, клей, дерев’яні палички, шаблони листочків, простий олівець та лінійку.

Спочатку діти вирізали з паперу-жатки три смуги шириною 6, 7, 8 см. На кожній з них робили часті поперечні надрізи та закручували кожний надріз у легку завитушку. Потім по черзі накручували на дерев’яну паличку смужки від меншої до ширшої. На дерев’яну паличку накручували зелену смужку гофрованого паперу, на неї закріпили листочки – ось і квітка готова. На вигляд ці вироби виглядають складними для виконання. Насправді технологія проста. Головне – зрозуміти послідовність виготовлення та володіти терпінням.
Наші маленькі учасники майстер-класу всі впоралися з завданням та понесли додому пишну чудову осінню квітку, зроблену власноруч.

Красота паперових квітів вражає своєю подібністю з живими, заворожує і притягує погляди. Робіть і ви! Удачі!

Відповідальні за підготовку та проведення заходу Телезин Галина та Кавенська Марія.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top