Майстер-клас “Могутньо крутить крилами вітряк”

15 червня 2017 року бібліотекарі бібліотеки-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) на Вічевому майдані провели для дітей і дорослих майстер-клас “Могутньо крутить крилами вітряк”.

Всі охочі побачили вироби, які можна сплести із газетних трубочок  та самі спробували створити оригінальні і неповторні речі. Бібліотекар коротко ознайомила присутніх з технікою плетіння з газетних трубочок і запросила самим спробувати зробити свій перший виріб.

Для виготовлення кошика знадобилися: старі газети, картон для основи, дерев’яна шпажка, клей. Спершу діти вчилися крутити газетні трубочки. Коли було заготовлено чимало трубочок, взялися до створення кошичків, ваз, підставок для ручок та олівців.

Багатьом сподобався вітряк. Невеличкий та дивовижно простий  макет вітряка можна виготовити зі звичайних газетних трубочок. Вітряки колись ставили на пагорбах, на околицях села або ж у полі. Вони створювали особливий колорит наших сіл, чудовий пейзаж польових доріг. Біля них подорожні відпочивали, по них відміряли дорогу. Вітряки були наче сторожові вежі. Рухаючи крилами, вони нібито злітали в небо, а в нерухомому стані були уособленням величного спокою та відігравали важливу роль у забудові сільських поселень, визначали їхнє архітектурне обличчя, формували краєвид українського села. Їх оспівували у піснях, описували у віршах, легендах та оповіданнях.

Майстер-клас проводила Арабчук О. С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top