“Магічні властивості кімнатних рослин”

Кімнатні рослини є не тільки справжньою окрасою приміщення, вони також позитивно впливають на самопочуття і настрій людини. Зелені супутники зволожують та очищують повітря від шкідливих речовин. Сьогодні стає досить актуально та модно вирощувати та доглядати за домашніми квітами не лише у квартирі, але й на робочому місці.

2 лютого 2020 р. в бібліотеці-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулася природознавча розвідка “Магічні властивості кімнатних рослин”, для широкого кола користувачів.

  Бібліотекар наголосила що, вирощуючи різні квіти  вдома чи в садку, милуючись їхньою красою, ми рідко думаємо про те, що плекаємо скарбнички із  надзвичайними, чарівними властивостями. А саме так і є, бо квіткові рослини зберігають наше здоров’я, молодість і красу, поліпшують апетит, надають їжі  пікантності та аромату. А ще дарують естетичну насолоду, відволікаючи від турбот і стресів, вселяють бадьорість, оптимізм, просто поліпшують наш настрій.

В бібліотеці організована викладка літератури “Цілюща флора у вашій кімнаті”.

Найбільше зацікавили користувачів книги:

Кімнатні рослини: Енциклопедичний довідник-порадник/Уклад. Г.Г.Якубовська.-Х.ВД “Школа”, 2016.-144с.

Цвєткова М. Нова енциклопедія кімнатних рослин/ М.Цвєткова; іл. В.Кудіна.-Х.ВД “Школа”,2018.-216с.

Сквайр Д. Новітня енциклопедія кімнатних рослин/ Д.Сквайр;.- Х.Клуб Книжкового Дозвілля,2017.-159с.

Багато століть назад наші предки здогадалися покласти насінину в ґрунт не в полі , а в горщик. Ця рослина їх радувала, зігрівала душі в довгі зимові холодні дні. Зараз вирощуються в будинках кімнатні рослини, які привезені з різних країн і континентів. І тому прослідкувати шлях більшості із них – це все одно, що подумки об’їхати навколо світу. 

У кухні рекомендуємо тримати рослини, які володіють бактирицидною властивістю. Наприклад, алоє, лавр, агава. Допоможуть очистити повітря плющ і спатіфіллум. В інтер’єрі кухні квіти не повинні вражати своєю вишуканістю але мають добре адаптуватися до її атмосфери. Такими якостями володіють бегонія, сциндапсус, гіпоестес, зебрина і недоторка, а також садові цибулинні рослини. Ще фіалка, герань, примула, цикламен та азалія.

Вітальні притаманна затишна, доброзичлива атмосфера, тому найкращими квітами можуть бути енергодонори – це різні види кімнатних пальм, агава, бальзамін, цикламени, камелії.

Обов’язковими у цій частині оселі є хлорофітум і пеларгонія, які гарно очищують повітря. Аспарагус, гібіскус, пасифлора, товстянка деревоподібна, каланхоє будуть не зайвими. Забезпечить гарний сон – хлорофітум. Герань позбавить від головного болю. До речі, біла герань допоможе подолати безсоння, а червона – принесе благополуччя та удачу. Також добре мати в кімнаті спатіфіллум незаміжній дівчині, який допоможе знайти їй жіноче щастя. Слід уникати: монстеру, лілію, папороть, орхідею.

Гарного перегляду!

Дуже важко знайти квартиру, в якій би на підвіконні не росли  кімнатні рослини. Відправляємось в подорож! 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top