Літературно – музична галявина «Чарівний світ казкової мовознавії»

21 лютого 2019 року в бібліотеці-філії №4 (вул. Є. Коновальця, 132-А) МЦБС Департаменту культури міської ради спільно із музичною школою №2 імені В. Барвінського та ЗШ №12 відбулася літературно музична галявина « Чарівний світ казкової мовознавії».

Про нашу рідну мову можна сказати дуже багато, а як гарно про це говорять музичні інструменти, а їм вторять музика поезії. От і дует бандуристів музичної школи №2 імені В. Барвінського у складі Оксани Холодняк і Марії Гедзик виступили з музичною композицією « Давня весна», а також учні цієї ж музичної школи: Чорна Катруся зіграла на бандурі твір «Молитва», Микитюк Андрій на акордеоні « Рідна мати моя», а Павлюк Вікторія з днем рідної мови привітала всіх гарною «Полькою» та українськими творами « Ніч яка місячна», і «Ой у гаю». Малінін Олександр підніс пісню «На добро», яку він виконав акапельно.

Учні ЗШ № 12 розповідали вірші про українську мову, брали участь у вікторині відгадування загадок, та у конкурсі «пантоміма» , розповіли багато прислів’їв про мову та вміло промовляли скоромовки. Гарний настрій додали й дотепні гуморески Павла Глазового «Кухлик» та «Писання й кусання». Усіх присутніх здивувало, що українській мові можна говорити за допомогою тавтограм, про це свідчать поезії « Зимонька» Т. Шевченка та « Самотній Сад» В. Кобилянського. І це ще не все, а скільки є українських, цікавих пісень, наприклад «Гей шуми великий луже», які виконали учні 12 школи та їх музичний керівник Чайківська Наталя Степанівна.

Була оформлена книжкова викладка «Шануймо мову серцем і вустами» , яку змогли переглянути всі бажаючі.
Відповідальна за проведення Магас М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top