Літературний портрет – роздум “Я для тебе горів, український народе…”

filiya22
 
“Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ “.  –  Ці слова  В. Симоненка  знають усі. І в цей непростий  для України час, вони набувають нового значення.

Отож, 80-ій річниці від дня народження українського поета, патріота, люблячого сина України – Василя Симоненка був присвячений літературний портрет – роздум “Я для тебе горів, український народе…”, який пройшов  в читальному залі бібліотеки – філії № 2 

15 січня о 14.00. Про короткий, але такий глибокий життєвий шлях поета розповіла Захарів О.Я.

Бібліотекар намагалась розкрити багатогранність поетичного таланту поета. Патріотичні мотиви синівської любові до Батьківщини, в яких кожним нервом відчувається біль за долю українського народу, філософські роздуми  про сенс життя, про місце та призначення людини в суспільстві, інтимна лірика – все це складові поезії Симоненка.

На підтвердження цього читалися вірші, уривки з творів, нотатки з щоденника поета. Читали поезію як бібліотекарі, так і запрошені гості. На завершення, бібліотекар Шеметуха Н.В. провела огляд книжкової виставки. Були представлені книги поета різних видань. Це “Тиша і грім”, “Народ мій завжди буде”, “Берег чекань”, “Лебеді материнства”, “У твоєму імені живу”. Виставку доповнили документальні та критичні матеріали: М. Сома “З матір’ю на самоті”, В. Яременка “Щоб правду більш не кидали за грати”, А. Ткаченка “Василь Симоненко”, В. Руденка

“У мене Україна одна”. Через півстоліття після смерті Василя Симоненка він лишився попереду своїх побратимів з поетичного цеху. Планка його таланту і високої моральності виявилася недосяжною.

 filiya2.3

filiya2

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top