Літературний портрет «В. Симоненко-світлий талант, трагічна доля»

Україно! Ти – моя молитва,
Ти моя розпука вікова…
Гримотить над світом люта битва
За твоє життя, твої права.
В.Симоненко

8 січня виповнюється 85 років від дня народження В. Симоненка. Йому судилось вийти на українську літературну ниву в буремну добу хрущовської відлиги. Серед українських шістдесятник він відзначався надзвичайною громадянською мужністю, безкомпромісністю і патріотизмом. Його ім’я стало символом свободи та патріотизму для українців усього світу.

9 січня 2020 року працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради представили для широкого кола читачів літературний портрет «В. Симоненко-світлий талант, трагічна доля».

Бібліотекар розповіла про трагічну долю справжнього патріота, поета, великого сина української землі. Присутні дізнались що В. Симоненко почав писати ще в студентські роки. Працював у редакціях газет “Черкаська правда” (1957—59), “Молодь Черкащини” (1960—63), був власним кореспондентом “Робітничої газети”. За його життя вийшла друком лише одна збірка поезій — “Тиша і грім” (1962) Інші збірки вийшли після смерті за сприяння друзів, понівечені і спотворені цензурою. Це збірки поезій і прози “Земне тяжіння” (1964), “Вино із троянд” (1965), “Вірші” (1966), дитячі книжки, численні нариси, фейлетони, рецензії та ін. За збірки поезій та прози “Лебеді материнства”, “У твоєму імені живу”, “Народ мій завжди буде” йому було присуджено Державну премію України ім. Т.Шевченка.
Присутні познайомились з матеріалами книжкової виставки «Так краще в 30 повністю згоріти, ніж до півсотні помаленько тліть» на якій були представлені твори поета та книги про нього. Звичайно ж в бібліотеці лунали безсмертні рядки поезій Василя Симоненка, присвячені коханню, матері, Україні.

Творчість В.Симоненка надихатиме ще не одне покоління справжніх українців жити і працювати заради своєї держави.
Відповідальна Романюк К.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top