Літературний портрет “Відважний мандрівник у глибині духа”

4 грудня о 15 00 у бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька, 100) відбувся літературний портрет “Відважний мандрівник у глибині духа” з нагоди 295-річчя з дня народження Григорія Сковороди.

Григорій Савич Сковорода видатний український філософ, його ім’я добре відоме не тільки в Україні, але і далеко за її межами. Ми ж українці не рідко не можемо здогадатися якою людиною він був, оскільки життя Сковороди з роками обростало легендами. Йому присвячено більше п’яти тисяч праць і опираючись на сучасні дослідження бібліотекар ознайомила відвідувачів із цією непересічною особистістю. Присутні дізналися що Григорій Савич народився у незаможній козацькій сім’ї здобув хорошу освіту у Києво-Могилянській академії (навчався з перервами близько 20 років), знав сім мов та грав на кількох музичних інструментах, був неперевершеним співаком писав музику, вірші, трактати, діалоги, притчі. Основою його світогляду було гасло ”Пізнай себе!”, а символічний світ філософії Сковороди побудований на Біблії.

Читачі переглянули відео: “Великі Українці – Григорій Сковорода” та документальний фільм“Таємничий Сковорода”, ознайомилися з книгами із виставки “Він мудрий словом, розумом, життям” (Драч І. Григорій Сковорода: Біографічна повість, Ушкалов Л. “Григорій Сковорода”, фотокнига В.Стадниченка та М.Шудря “Наш перворозум Григорій Сковорода на портреті і в житті”, В. Єшкілєв “Усі кути Трикутника: Апокриф мандрів Григорія Сковороди”, Чижевський Д. “Філософія Г. С. Сковороди”).
Відповідальна: Козак-Дидич М.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top