«Літературний Галич запрошує»

18. 04. 2018 р. о 13.00 в читальному залі ЦБ (вул.П.Орлика,5) відбулась літературно-мистецька світлиця «Літературний Галич запрошує» у форматі клубу «Людей золотого віку». Галицька земля багата талантами. Не бракувало їх ні в часи, коли жив у княжому Галичі славетний співець Митуса, ні в інші історичні періоди, процвітають літературні таланти і в сучасному Галичі. Напевно, цей особливий дух старовини дає натхнення галичанам творити: писати вірші, прозу, пісні, малювати картини. Тема Галича, його історичного минулого і сьогодення знайшла своє відображення у творчому доробку авторів – галичан: С. Возняка, І. Драбчука, М. Буковина, В. Наконечного, М.Бойко… Кожне серце по-своєму оспівує рідну землю чи тужить, коли вона біді. Вірші різні за формою, внутрішнім змістом, але так й повинно бути, бо кожна людина по-особливому сприймає оточуючу дійсність і, якщо має талант мистецького самовираження – втілює його у творчості.

На початку зустрічі модератор заходу Світлана Балабан вітала гостей та галицьких літераторів, розповіла про засади і діяльність літературного об’єднання «Нащадки Митуси», запросила присутніх у дивовижний світ високохудожнього Слова. Ірина Тарновецька-Мороз- координатор клубу «Людей золотого віку» в черговий раз проінформувала присутніх про започаткований в рамках клубу цикл зустрічей з цікавими людьми, збагаченими досвідом, талантами та життєвою мудрістю.

Любов Бойко член Національної спілки журналістів України, голова Галицького літературного об’єднання «Нащадки Митуси», завідувачка інформаційно-видавничого сектору Національного заповідника «Давній Галич», яка ініціювала цю зустріч , презентувала гостям свята власну книгу «Галицький часопис» та творчість учасників Галицького літературного об’єднання «Нащадки Митуси». Зокрема, свій творчий доробок дарували присутнім: І. Драбчук, М. Буковин, В. Наконечний… Любов Бойко – це жінка- берегиня, яка об’єднує, згуртовує біля себе кращих представників галицької інтелігенції. Поетеса і прозаїк Любов Ярославівна вирішила увіковічнити в слові події літературно-мистецького життя Галича у «Галицькому часописі». Вона зібрала, редагувала замітки розміщені на сайті Національного заповідника «Давній Галич», статті опубліковані в газеті «Галицьке слово» за період 2012-2017рр. Що спонукало її до такої праці, які багато іншого цікавого розповіла Л. Я. та її творчі однодумці.

Окрасою заходу стали пісні у виконанні Володимира Наконечного, Івана Кухаря та Лесі Ластівки. Використання тематичного мультимедійного супроводу «Галич на вістрі історії» сприяло створенню особливої атмосфери літературно-мистецької світлиці. До заходу бібліотекарі читального залу презентували книжкову виставку «Муза не мовчить…»
А, загалом, відбулось прекрасне свято поезії, свято незабутньої Коронації Слова, що подарувало присутнім безмір насолоди від справжнього таланту! Відповідальні за проведення заходу бібліотекарі: Світлана Балабан, Ірина Тарновецька-Мороз.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top