Літературна імпреза “Перехресними стежками каменяра”

Screenshot_5До 160-річниці від дня народження І. Я. Франка у читальному залі бібліотеки-філії №2 08 серпня 2016 о 14.00 годині пройшла літературна імпреза “Перехресними стежками каменяра”.

З вступним словом про величезний творчий доробок людини з світовим іменем, людини з високими академічними знаннями, видатного політика Галичини кінця ХІХ на початку ХХ століття – Івана Франка, виступила бібліотекар Захарів О. Я.

Життєві цікаві факти, невідомі штрихи біографії нашого видатного письменника розповіла бібліотекар Максимів М. Д.

Цікавою для наших слухачів була розповідь Захарів О. Я. про вплив жінок на долю та творчий доробок Великого письменника.  При розповіді використовувалися окремі спогади Михайлини Рошкевич з книги “Таку вже Бог долю судив”, Анни Франко – Ключко “Для тебе, тату, а також з нового видання Тараса Франка “Вибране”.

З присутніх, п. Л. Калашнікова та п. Л. Заборська, які прочитали ці книги в повному обсязі, ділилися своїми враженнями від прочитаного.

А п. Ірина Мельник, яка в юні роки товаришувала з дітьми Тараса Франка, була частою гостею в їхньому домі, розповіла про долю сина Франка та його родину. Це було надзвичайно цікаво та пізнавально.

І насамкінець, бібіліотекарі ознайомили присутніх з виставкою “І.Я. Франко – розум і серце нашого народу”, аналізуючи представлені тут книги і матеріали.

Відповідальна за захід Захарів О.Я.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top